Hei!

Vi driver oppdrett av miniature american shepherd. Vi holder til i Steinkjer i Trøndelag, jeg har totalt 10 mas i mitt eie akkurat nå. 6 tisper og 4 hanner. 


Jeg fikk min første mas som deleier på min tispe Indiana. Jeg bodde og jobbet hos oppdretter, og når oppdretter skulle ha deleie på en liten valp hun hadde, samt at jeg fikk 'låne' valpen som var så søt noen timer om dagen så ble jeg fort solgt. Indiana har hatt 2 kull hos sin oppdretter, der har jeg vært delaktig både som nysgjerrig valpebestemor og innimellom litt valpepass. Utrolig fin overgang fra hunde-eier til oppdretter, fulgte med den siste fødselen Indiana hadde hos sin oppdretter via video. Indiana er så heldig å ha en dyktig og meget erfaren oppdretter, det er en stor trygghet i min oppstartsfase. 

Jeg har lenge vært fan av rasen, egentlig kun pga. utseende og hendig størrelse. Når jeg gikk på vgs. var en ansatt i stallen på skolen forvert for en mas-tispe, og en slik hund bestemte jeg meg for at jeg skulle ha. Lite visste jeg da at den tispa skulle bli bestemoren til min Indiana 4 år senere. Etter å ha blitt mer kjent med rasen og flere Individer, overasker det meg stadig hvor allsidige og tilpasningsdyktige de kan være. Helt klart er det store individuelle forskjeller, men jevnt over er det allsidige, trivelige og aktive hunder. Egner seg veldig til sport!


Jeg har også i forbindelse med avlsarbeidet blitt bitt av utstillings-basillen, og avler mine hunder ut ifra rasestandard, helse, lynne og mentalitet.